Κατηγορίες

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ cvissariou.gr

Γεννήθηκα στην Καρδίτσα, τον Μάρτιο του 1948, από τον Παυσανία και την Βέτα Βησσαρίου.

Τελείωσα το 18ο Γυμνάσιο Αρρένων, Αθηνών.

Σπούδασα την Ιατρική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έλαβα την ειδικότητα της Δερματολογίας-Αφροδισιολογιας από το Νοσοκομείο «Ανδρ. Συγγρός».

Πριν από την ειδικότητα, κατά την διάρκειά της, αλλά και μετά, εκπαιδεύτηκα στις ακόλουθες χώρες: Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία και Κεϋλάνη, πάνω σε διάφορα πεδία της Ιατρικής, όπως: Κυτταροθεραπεία, Ορθομοριακή Ιατρική, Μεσοθεραπεία, Βελονισμό, με ιδιαίτερη προσοχή στην Αισθητική Δερματολογία.

Έχω την Διδακτορική μου Διατριβή, από το  N. W. London University.

Συμμετείχα με ομιλίες σε Διεθνή συνέδρια, έχω επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και έδωσα συνεντεύξεις στον τύπο και την τηλεόραση.

Χειρίζομαι άριστα την Αγγλική και την Ιταλική γλώσσα και ολιγότερο την Γαλλική.

Είμαι μέλος: του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρίας, της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Πρόληψη του     Γήρατος.

Παντρεύτηκα την Γιούλη Ράπτη, (καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Αισθητικής, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου), με την οποία αποκτήσαμε τον Παυσανία-Αθανάσιο (1987), που τελείωσε, (ας μου επιτραπεί, μέσα στην πρώτη δεκάδα) την σχολή Μηχανολόγων-Αεροναυπηγών  του Πανεπιστημίου Πατρών το 2010, και στη συνέχεια για μεταπτυχιακό (Μορφές ‘Ήπιας Ενέργειας) στο Imperial College, του Λονδίνου.  Εργάζεται στο Εδιμβούργο.

Τον ελεύθερο χρόνο μου αφιερώνω στην έρευνα, το διάβασμα και την απόκτηση γνώσεων (ακόμη και σε χώρους εκτός Ιατρικής, όπως πχ. η Θεωρητική Φυσική, η Κοσμολογία, η Φιλοσοφία, οι Καλές Τέχνες...).

Ουσιαστικά θεωρώ το βιβλίο, σαν μια φυσική συνέχεια του χεριού μου.