Κατηγορίες
Τελευταία Σχόλια
ΠΙΟ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΟΙ
Dimitris Tsirogiannnis

ΘΑ ΛΑΜΨΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ!
ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Γιώργος

ΘΑ ΛΑΜΨΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ!
Χριστιάνα

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - MESOTHERAPY
Ζετα

Ετικέτες Άρθρων

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ & ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ: ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Posted by superadmin 19/10/2016 0 Σχόλια

Νιώθεις συνεχώς να σε αγχώνει το πρόβληµα του βάρους; Έχεις κουραστεί να κάνεις τη µια δίαιτα µετά την άλλη, χωρίς φανερά αποτελέσµατα; Εκατομμύρια άνθρωποι αισθάνονται όπως εσύ, καθώς περνούν τις ίδιες εµπειρίες.
Η παχυσαρκία και η κυτταρίτιδα (η οποία πάντα τη συνοδεύει, οπότε όταν αναφέρομαι στην µια εννοώ και την άλλη), έχουν λάβει διαστάσεις επιδηµίας στη σημερινή εποχή.  Όλο και περισσότερα άτοµα είναι παχύσαρκα και ο βαθµός της παχυσαρκίας επιδεινώνεται.  Πολλές δίαιτες, φάρµακα και θεραπείες είναι διαθέσιµες για τον καταναλωτή, είτε µέσω των γιατρών, είτε µέσω του τύπου και της διαφήµισης. Ωστόσο, είναι σίγουρο, ότι τα περισσότερα άτοµα δεν θα µπορέσουν να επιτύχουν µακροπρόθεσµη απώλεια βάρους, ότι κι' αν κάνουν.
Οι γυναίκες έχουν περισσότερο λίπος από τους άνδρες και το υποδόριο στρώµα λίπους (στις περιοχές των µηρών, στους γοφούς και την κοιλιά) στις γυναίκες ρυθµίζεται από τις ορµόνες όπου δεν έχουν ανταπόκριση η δίαιτα και η άσκηση. Οι γυναικείες ορµόνες, τα οιστρογόνα, προκαλούν τα λιπώδη κύτταρα για την αποθήκευση λίπους, ενώ η ανδρική ορµόνη, τεστοστερόνη, διεγείρει τα κύτταρα του λίπους για να σπάσει το λίπος. 

  

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΧΟΣ;
Το σωµατικό βάρος καθορίζεται σε µεγάλο βαθµό από την ισορροπία µεταξύ της θερµιδικής πρόσληψης από τα τρόφιµα και τα ποτά και από την θερµιδική δαπάνη σε καθηµερινές δραστηριότητες.  Κοινές αιτίες της παχυσαρκίας περιλαµβάνουν την υπερκατανάλωση τροφής, την ποιότητα τροφής (junk food), την έλλειψη σωµατικής άσκησης και την καθιστική ζωή, ή ένα συνδυασµό όλων. Άλλοι παράγοντες περιλαµβάνουν ανώµαλες καταστάσεις του µεταβολισµού, ο οποίος συχνά δεν θα ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε συµβατική ή συµπληρωµατική αγωγή.  Κατάθλιψη, άγχος, και πλήξη, συχνά ωθoύν τα άτοµα να τρώνε περισσότερο. Η γήρανση και η εµµηνόπαυση, είναι επίσης σηµαντικοί παράγοντες, όσον αφορά στο µεταβολισµό και τα επίπεδα δραστηριότητας.
Η µείωση των επιπέδων των ορµονών, συµπεριλαµβανοµένης της αυξητικής και της θυρεοειδικής ορµόνης, επηρεάζουν το µεταβολισµό και µπορούν να προωθήσουν την αύξηση του σωµατικού βάρους. Πολλοί ασθενείς µπορεί να έχουν υποθυρεοειδισµό, ακόµη και αν εργαστηριακές τιµές είναι εντός των φυσιολογικών ορίων.
Ένας άλλος παράγοντας είναι η διακοπή του καπνίσµατος, που συχνά συνδέεται µε την αύξηση του σωµατικού βάρους και οφείλεται στην απώλεια των δράσεων της νικοτίνης. Τα φαγητά αρχίζουν να µυρίζουν ωραία και να έχουν πάλι καλή γεύση.  Επίσης φάρµακα, όπως τα αντικαταθλιπτικά και τα κορτικοστεροειδή, είναι γνωστό ότι συµβάλλουν στην αύξηση του σωµατικού βάρους, όπως και ιατρικές καταστάσεις ή τραύµατα που εµποδίζουν έναν ενεργό τρόπο ζωής.  Πολλοί χρησιµοποιούν δίαιτες µε υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και απλούς υδατάνθρακες. Αυτό είναι ένας σηµαντικός παράγοντας στην παχυσαρκία. Πέρα από τις αιτίες που προκαλούν την παχυσαρκία, καλό είναι να γνωρίζουµε ότι η παχυσαρκία συνδέεται µε πολλές επιπλοκές, όπως υπέρταση, στεφανιαία αγγειακή νόσος, υπερχοληστεριναιµία, χολολιθίαση, διαβήτης, εγκεφαλικά επεισόδια, άπνοια και οστεοαρθρίτιδα.
Επιπλέον, ο καρκίνος του παχέως εντέρου, του µαστού, της µήτρας, του προστάτη, παρατηρούνται πιο συχνά σε παχύσαρκους ασθενείς.

   

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ
Η θεραπεία της παχυσαρκίας, επιτυγχάνεται καλύτερα µε τη θεραπεία της αιτιολογίας της και όχι µόνο των συµπτωµάτων.  Ο πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι: η θερµιδική πρόσληψη να είναι µικρότερη από την δαπανώµενη για τις καθηµερινές δραστηριότητες. Αυτό επιτυγχάνεται µέσα από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές, την κατάλληλη άσκηση και δραστηριότητα.
Προτείνονται επίσης και οι αλλαγές στη στάση ζωής που επηρεάζουν αρνητικά κάθε έναν από τους ανωτέρω παράγοντες. Η πολυπαραγοντική θεραπεία περιλαµβάνει συνήθως την παθολογική και ενδοκρινολογική ισορροπία, τη δίαιτα και τη διατροφή, την άσκηση και τη δραστηριότητα και τέλος την ψυχοσυναισθηµατική στήριξη. Πιο επιθετικές συµβατικές θεραπείες περιλαµβάνουν, επίσης, φάρµακα (λίαν οδυνηρά για τον οργανισμό) και διάφορες χειρουργικές επεµβάσεις (όπως η λιποαναρρόφηση, η αφαίρεση τμήματος του δέρματος για σύσφυγξη, δακτύλιος στομάχου).
Με τις στατιστικές που δείχνουν ότι τα δύο τρίτα του ενήλικου πληθυσµού των ΗΠΑ είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, πρέπει να αναρωτηθούµε γιατί η απώλεια βάρους είναι τόσο δύσκολη και συχνά απογοητευτική κατάσταση τόσο για τον ασθενή, όσο και το γιατρό.
Τι κάνουµε λοιπόν; Ένας συνδυασµός θεραπειών µπορεί να κάνει τα δύσκολα εύκολα.
Ο συνδυασµός αυτός εµπλέκει τον Βελονισµό, τη Μεσοθεραπεία και την Caboxytherapy.

  

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ
Πώς δρα ο Βελονισµός για την απώλεια βάρους; Οι προσπάθειες για απώλεια βάρους πρέπει να είναι µόνιµες και συνεχείς. Μαζί µε τη θεραπεία για να διατηρηθεί η απώλεια βάρους, πρέπει να φροντίσουµε µια σωστή διατροφή και κάποια σωµατική άσκηση.
Η θεραπεία Βελονισµού έχει χρησιµοποιηθεί για περισσότερα από 5000 χρόνια. Ίσως δεν είναι η απόλυτη λύση, αλλά σίγουρα είναι η πλέον αποτελεσµατική για να χάσει κιλά κάποιος και να διατηρήσει την απώλεια. Μελέτες δείχνουν ότι, όταν η θεραπεία µε  Βελονισµό  αρχίζει,  το σώµα  διεγείρεται για την παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες επηρεάζουν το ορµονικό σύστηµα.
Οι ενδορφίνες είναι  οι  ουσίες που παράγει ο οργανισµός και οι οποίες µας κάνουν να αισθανόµαστε καλά. Βοηθούν επίσης το σώµα να καταπολεµήσει την λιγούρα για υδατάνθρακες και σάκχαρα, να µειώσουν την όρεξή και να διώξουν τα συµπτώµατα στέρησης, στην περίπτωση που  η απώλεια  βάρους  σχετίζεται µε την κατάχρηση  ουσιών (κάπνισµα, αλκοόλ κ.λπ.).

Ο Βελονισµός βοηθά το σώµα σας να χαλαρώσει, διότι έχει µια κατευναστική επίδραση.  Αλλά πώς βοηθά στην απώλεια βάρους;  Αυτό συµβαίνει επειδή όταν είστε ανήσυχοι, απογοητευµένοι και στρεσαρισµένοι, τότε συνήθως έρχεται η υπερκατανάλωση τροφής µε γλυκά και άλλα παχυντικά τρόφιµα.
Ο Βελονισµός αφ' ενός µεν κόβει την όρεξη, αφ' ετέρου δε ενισχύει τον µεταβολικό ρυθµό, έτσι ώστε οι θερµίδες να καίγονται πιο γρήγορα, πράγµα το οποίο βοηθά στην απώλεια βάρους.

Έτσι ο Βελονισµός παρέχει µια µοναδική προοπτική για την απώλεια βάρους, ρυθµίζοντας ορισµένες ανισορροπίες στο σώµα µας, οι οποίες ενοχοποιούνται διότι κάνουν δυσκολότερη την απώλεια βάρους από ό, τι νοµίζουµε.

  

CARBOXYTHERAPY
Η Carboxytherapy περιγράφεται ως το µεγαλύτερο επίτευγµα στη θεραπεία οµορφιάς µετά το Botox και έχει εφαρµοστεί µεταξύ των άλλων µε εντυπωσιακά αποτελέσµατα, για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας, των ραγάδων και για τις υπερτροφικές ουλές.
Ο γιατρός διοχετεύει το CO2 κάτω από το δέρµα µας µε τη βοήθεια µίας εξαιρετικά λεπτής βελόνας. Κάθε προβληµατική περιοχή δέχεται µερικά τσιµπήµατα, ώστε να είναι οµοιόµορφη η κατανοµή του αερίου στο σώµα και να έχουµε αρµονικά αποτελέσµατα.
Σε µελέτες που δηµοσιεύτηκαν στην Aesthetic Plastic Surgery Journal, διαπιστώθηκε ότι η Carboxytherapy βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρµατος, βελτιώνει την κυκλοφορία του, καταστρέφει την τοπική εναπόθεση λίπους, ενισχύει τον σχηµατισµό κολλαγόνου στο δέρµα, δίνοντάς του µια πιο νεανική εµφάνιση και τέλος βελτιώνει την εµφάνιση των λεπτών γραµµών και ρυτίδων.
Το διοξείδιο του άνθρακα είναι παρόν στο σώµα µας ανά πάσα στιγµή. Με κάθε αναπνοή, εισπνέουµε οξυγόνο και εκπνέουµε διοξείδιο του άνθρακα. Τα φυτά απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουµε και απελευθερώνουν οξυγόνο στην ατµόσφαιρα.
Πρόσφατες µελέτες δείχνουν ότι µε την εισαγωγή CO2, «ξεγελάµε» το σώµα να αυξήσει τη ροή του οξυγόνου στην περιοχή, να προάγει την τοπική παραγωγή της φλεβικής κυκλοφορίας, η οποία οδηγεί σε µια µακροπρόθεσµη βελτίωση της αιµατικής ροής και στην καλύτερη ποιότητα των ιστών.
Λειτουργεί µε τρεις τρόπους:
1. Tο διοξείδιο του άνθρακα καταστρέφει άµεσα τα λιποκύτταρα (τα σκοτώνει µηχανικά µέσω πίεσης και αυξάνει τους λιπολυτικούς παράγοντες στον λιπώδη ιστό).
2. Αυξάνει την µικροκυκλοφορία, διότι έχει επίσης µια ισχυρή αγγειοδιασταλτική δράση στα τριχοειδή αγγεία της περιοχής.

3. Αυξάνει το επίπεδο του οξυγόνου στους επιφανειακούς ιστούς.
Το τελικό αποτέλεσµα είναι λιγότερα λιπαρά κύτταρα, σταθερότερη δοµή του υποδόριου ιστού, πάχυνση του χορίου και αναδιάταξη των κολλαγόνων ινών.

  

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η Μεσοθεραπεία θεωρείται ως η καλύτερη µη χειρουργική αισθητική λύση της κυτταρίτιδας, του υπερβολικού βάρους και του περιγράµµατος του σώµατος.
Η Μεσοθεραπεία γίνεται µε µικροεγχύσεις φυτικών εκχυλισµάτων, βιταµινών, υαλουρονικού οξέος και άλλων αγνών συστατικών στο µεσόδερµα. Το αποτέλεσµα προφανώς είναι η λιπόλυση (η ρήξη και ο θάνατος των λιποκυττάρων). Τα αποθέµατα λίπους διαλύονται και δεν επανεμφανίζονται σε άλλα σηµεία, όπως συχνά γίνεται µετά από λιποαναρρόφηση. Ο µέσος ασθενής αποβάλλει την κυτταρίτιδα σε 10-25 συνεδρίες (αναλόγως τύπου).
- Το περιεχόμενο του µείγµατος ποικίλλει ανάλογα σε κάθε περίπτωση που αντιμετωπίζεται, π.χ. (κυτταρίτιδα, πόνος, τριχόπτωση, ακµή κ.λπ.).
- Η Μεσοθεραπεία δεν απαιτεί νοσηλεία, ή γενική αναισθησία ή διακοπή εργασίας.
Η Μεσοθεραπεία αντιμετωπίζει και τους τρεις παράγοντες που εµπλέκονται στο σχηµατισµό της κυτταρίτιδας: µειώνει το λίπος, βελτιώνει την κακή κυκλοφορία και επαναφέρει τον κατεστραµµένο συνδετικό ιστό, διασπά την εµφάνιση του δέρµατος τύπου φλούδα πορτοκαλιού, και παράγει µια οµαλή καµπύλη.
Η Μεσοθεραπεία µπορεί να θεραπεύσει την κυτταρίτιδα που βρίσκεται οπουδήποτε στο σώµα: στο διπλό πηγούνι, στην µέση, στους γλουτούς και όπου αλλού εµφανίζεται εναπόθεση πάχους.
Τι πρέπει να αποφεύγετε µετά τη θεραπεία;
Αποφύγετε για 6-8 ώρες µετά τη θεραπεία, λουτρά, κολύμβηση, ή σάουνα.

   

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Οι θεραπείες που ανέφερα δεν παρουσιάζουν παρενέργειες. Είναι ότι καλύτερο για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας. Η επιτυχία καλύπτει ένα υψηλό ποσοστό ασθενών, διότι εκτός της καταστροφής του λίπους, ρυθµίζεται ο μεταβολισμός αλλά και ολόκληρος ο οργανισµός, ώστε να λειτουργεί σωστά.
Επομένως, αν επιλέξετε εν συνεχεία, να ακολουθήσετε µια πιο ισορροπημένη διατροφή, συµπληρωµένη από τακτική άσκηση, το πάχος και η κυτταρίτιδα µπορεί να µείνει µακριά για πολλά χρόνια.


    


και ας μην ξεχνούμε: 
ΜΟΝΟΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ,
ΘΑΥΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ

 

Dr. ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΒΗΣΣΑΡΙΟΥ

ΤΗΛ:   2106126058
ΚΙΝ:    6974717683
email: chrisviss1@gmail.com
http://www.cvissariou.gr

Leave a Comment