Κατηγορίες
Τελευταία Σχόλια
ΠΙΟ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΟΙ
Dimitris Tsirogiannnis

ΘΑ ΛΑΜΨΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ!
ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Γιώργος

ΘΑ ΛΑΜΨΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ!
Χριστιάνα

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - MESOTHERAPY
Ζετα

Ετικέτες Άρθρων

ΠΡΟΣΩΠΟ: ΡΥΤΙΔΕΣ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Posted by cvissariou 13/10/2016 0 Σχόλια

Για εμάς τους γιατρούς, οι πρωτεΐνες, τα ένζυμα και τα ιχνοστοιχεία, είναι ότι είναι η ψυχή για τους θεολόγους. Κάθε στιγμή που περνά, περισσότερα από 2500 ένζυμα συνδυάζονται σε ιλιγγιώδεις ταχύτητες, δημιουργώντας συνεχώς νέες αντιδράσεις, που κανένας υπολογιστής ακόμη δεν μπορεί να προσομοιώσει. Δισεκατομμύρια χημικοί δεσμοί σχηματίζονται κάθε δευτερόλεπτο, με αποστολή την ανανέωση όλων όσων χρειάζονται για την διατήρηση της ζωής. Εκατομμύρια κύτταρα πεθαίνουν και γεννιούνται μέσα στο χρόνο που παίρνει ένα ανοιγοκλείσιμο των ματιών.

Εφ’ όσον ο χρόνος δεν σταματά και εμείς ωριμάζουμε μαζί του, η εμφάνιση και η δομή του δέρματος αλλάζει και προφανώς, γίνεται λιγότερο ελαστικό και εύκαμπτο. Αυτό δε, γίνεται ιδιαιτέρως εμφανές στο δέρμα του προσώπου. Για να κατανοήσουμε την διαδικασία της γήρανσης, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τους διάφορους παράγοντες οι οποίοι την προωθούν. Αιτίες είναι πολλές και οφείλονται αφ’ ενός μεν στην φυσιολογική γήρανση του οργανισμού (όπου από το 35ο έτος και μετά η κάθε νέα γενεά κυττάρων υστερεί της προηγουμένης), αφ’ ετέρου δε, στο περιβάλλον και στις κακές συνήθειες. 

Σήμερα, πιστεύουμε ότι ο ήλιος και το κάπνισμα είναι οι πιο κύριοι παράγοντες γήρανσης -χωρίς να εξαιρούμε την τοξική μόλυνση του περιβάλλοντος, την φτωχή δίαιτα, την κατανάλωση αλκοόλ, ορισμένα φάρμακα, διάφορους μορφασμούς, το stress,- όπου όλα παίζουν τον αρνητικό ρόλο τους.

 Έτσι έχουμε δύο εκλογές: ή μεγαλώνουμε ειρηνικά με την αποδοχή των αλλαγών που επιφέρει ο χρόνος, ή αντιμαχόμεθα την μητέρα φύση και ζητούμε την βοήθεια της επιστήμης. 

Στον χώρο της Αισθητικής:
τα στοιχεία που πρέπει να προσέξουμε είναι δύο: οι ρυτίδες και η ποιότητά του δέρματος. Εάν θέλουμε να έχουμε το άψογο αποτέλεσμα, πρέπει να τα φροντίσουμε και τα δύο.

Θεωρώ ότι αρχικώς πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν τις απαγορεύσεις του FDA (της Αμερικάνικης Οργάνωσης Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων, του πιο σκληρού οργανισμού της υφηλίου), που στις αρχές της δεκαετίας του 1990, απαγόρευσε ρητώς την χρήση σιλικόνης, επιτρέποντάς την μόνον σε περιπτώσεις μαστεκτομής, λόγω καρκίνου. Υπό έλεγχον έχει τεθεί και η χρήση του κολλαγόνου, διότι αιφνιδίως αυξήθηκαν οι νόσοι κολλαγόνου (π.χ. λύκος, σκληροδερμία, δερματομυοσίτις, κ.λ.π.), ιδίως επί ατόμων όπου προηγήθηκαν ενέσεις κολλαγόνου. Εδώ πιθανολογείται ότι επί υπερευαίσθητων ατόμων οι ένέσεις κολλαγόνου εκπυρσοκροτούν μια αντίδραση του οργανισμού με αποτέλεσμα την έναρξη και την διασπορά μιάς νόσου του κολλαγόνου.
Τώρα, όσον μεν αφορά τις ρυτίδες, τα δύο δυναμικά όπλα που έχουμε (τελείως ακίνδυνα, και με ολιγόλεπτες θεραπείες), είναι:
     1) το BOTOX-VISTABEL: για όλες τις δυναμικές ρυτίδες (και όχι μόνον), ξεκινώντας από το μέτωπο και φθάνοντας  μέχρι και το στήθος. Εξαιρώντας την υπεριδρωσία, (που είναι καθαρώς δερματολογικό περιστατικό), περισσότερες από 50 είναι οι χρήσεις και οι περιοχές που μπορεί να ενεθεί για  αισθητικούς μόνον λόγους. Υπ΄ όψιν ότι για 27 χρόνια χρήσεως στις περισσότερες χώρες, έχει δώσει  άριστα αποτελέσματα.  Είναι η γρηγορότερη, αποτελεσματικότερη, φθηνότερη, πιο σίγουρη, πιο ακίνδυνη και πιο ανώδυνη θεραπεία. Οι φωτογραφίες ειναι προ και 15 μέρες μετά.

     2) το  HYALURONIC ACID (υαλουρονικό οξύ) για όλες τις στατικές ρυτίδες. Αυτό είναι συστατικό του οργανισμού μας, (επομένως άφοβο), που το τοποθετούμε στις βαθιές ρυτίδες (μετώπου, παρειών και ρινοπαρειακές) και γεμίζουμε τα ζυγωματικά που έχουν αδειάσει από το λίπος και δίνουν μια έντονα γηρασμένη εμφάνιση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ουλές (ακμής, ευλογιάς κ.λ.π.). Η θεραπεία στο 75% των ατόμων διαρκεί για ένα έτος. Οι φωτογραφίες του επανασχηματισμού της μύτης ειναι προ και αμέσως μετά την θεραπεία.Όσον δε αφορά την ποιότητα του δέρματος, μπορούμε να ελιχθούμε σε διάφορα επίπεδα. Καλό είναι  πάντα κάποιος, να ξεκινήσει με ένα:
     PEELING, ώστε να καθαρίσει η εμφάνιση του δέρματος, να φύγουν τα νεκρά κύτταρα των ανωτέρων στοιβάδων και να έλθει ένα νέο δέρμα στην επιφάνεια. 
 
   

 Οι φωτογραφίες ειναι προ και 15 μέρες μετά.
     Εν συνεχεία σε ένα φρέσκο δέρμα, αναλόγως των αναγκών, μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ των: 

     LASER: Αναζωογονεί τους ιστούς και τα κύτταρα και κάνει το δέρμα να παράγει περισσότερους ινοβλάστες, οι οποίοι με την σειρά τους δίνουν περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη. Επίσης αυξάνει την σύνθεση των DNA και RNA, την κυκλοφορία του αίματος, την λεμφική παροχέτευση, την τριχοφυΐα, έχει αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση. Συχνά χρησιμοποιείται και για ακμή, ραβδώσεις, εγκαύματα, ουλές, έλκη κ.λ.π.

     ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Χρησιμοποιείται για αφυδατωμένο και ευαίσθητο δέρμα, αναζωογόνηση, αντιοξείδωση, αντιγήρανση, φωτογήρανση, σύσφιγξη, πανάδες, ακμή, κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος, που είναι μερικές ενδείξεις της θεραπείας αυτής. 
 
                

     ΚΥΤΤΑΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Είναι μια  ειδική μορφή κυτταροθεραπείας, για το δέρμα (με ενέσιμα υλικά), όπου εμπλουτίζεται το δέρμα με ένζυμα, αμινοξέα, ελαστίνη, κολλαγόνο και γίνεται πιο ζωντανό, ποιοτικό, φωτεινό, εύκαμπτο, χάνοντας αρκετά χρόνια από την πραγματική του ηλικία.

     ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗ Βοήθεια: Η ευεργετική δράση των βοτάνων επί του δέρματος, είναι γνωστή από την αρχαιότητα, σ’ όλους τους λαούς. Σήμερα, βεβαίως, η βοήθεια έρχεται από την επιστήμη, με σωστές περιεκτικότητες και ελεγμένα σκευάσματα. Πολλά εξ αυτών φέρονται με την μορφή τοπικών θεραπειών όπως κρέμες,  λοσιόν κλπ. Όμως το αποτέλεσμά τους δεν διαρκεί περισσότερο από 24 ώρες, στην καλύτερη περίπτωση, διότι ακόμη δεν υπάρχει κρέμα με αγνά υλικά, ικανή να διαπεράσει την βασική στοιβάδα του δέρματος. Ενώ, όταν οι ίδιες ουσίες ληφθούν από το στόμα, η δράση τους είναι πολύ πιο δυναμική και διαρκεί πολύ περισσότερο. Εδώ συζητούμε για έναν έξυπνο συνδυασμό από Βιταμίνες, Ιχνοστοιχεία, Αμινοξέα, Ελεύθερα Λιπαρά Οξέα.

Τέλος, θα πρέπει να προσθέσουμε ότι οι πιο μοντέρνες αντιλήψεις για την υγεία, απαιτούν ειδικές ANTISTRESS αγωγές, σχεδόν για όλες τις περιπτώσεις, με σκοπό να επαναφέρουν την ψυχική ισορροπία σε φυσιολογικά πλαίσια. Εάν φύγει το stress και η ένταση, όλες οι θεραπείες γίνονται πολύ πιο εύκολες.

Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τίποτε δεν είναι αιώνιο. Στην εποχή μας το γήρας θεωρείται ως ένα τυπογραφικό λάθος, που αργά ή γρήγορα, αν και δεν μπορεί να σβηστεί, μπορεί όμως να διορθωθεί.


 

Dr. ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΒΗΣΣΑΡΙΟΥ

ΤΗΛ:   2106126058

ΚΙΝ:    6974717683

email: chrisviss1@gmail.com

http://www.cvissariou.gr

Leave a Comment