Κατηγορίες
Τελευταία Σχόλια
ΠΙΟ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΟΙ
Dimitris Tsirogiannnis

ΘΑ ΛΑΜΨΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ!
ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Γιώργος

ΘΑ ΛΑΜΨΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ!
Χριστιάνα

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - MESOTHERAPY
Ζετα

Ετικέτες Άρθρων

ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ;

Posted by superadmin 13/10/2016 0 Σχόλια

Αυτό το ενοχλητικό ερώτημα, γίνεται συχνά σε ανθρώπους που καπνίζουν. Ας το παραδεχτούμε: δεν είναι εύκολο να σταματήσει κανείς το κάπνισμα. Έχουμε να κάνουμε με μια εξάρτηση από τη νικοτίνη, η οποία τροφοδοτείται τουλάχιστον δέκα, αν όχι σαράντα ή εξήντα φορές την ημέρα. Είναι μια επικίνδυνη συνήθεια. Γνωρίζουμε όλοι τις βλαβερές συνέπειες  του κάπνισματος τόσο για εμάς, όσο και για τους γύρω μας. Πολλοί καπνιστές έχουν προσπαθήσει να σταματήσουν τον εθισμό τους. Και όχι μία, ή δύο, αλλά πολλές φορές.

               

Γιατί πρέπει να σταματήσω το κάπνισμα; 

Τα οφέλη για την υγεία  από  την  διακοπή  του  καπνίσματος,  είναι  αναμφισβήτητα.
Υπάρχουν περίπου 4.800 διαφορετικές χημικές ουσίες στα τσιγάρα και - σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου των Ασθενειών - τουλάχιστον 69 από αυτές θεωρούνται ως αιτίες καρκίνου  και 400 άλλες είναι ισχυρές τοξίνες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι: νικοτίνη, πίσσα, μονοξείδιο του άνθρακος, αμμωνία, αρσενικό, DDT, κλπ.

 

Περισσότερες από 25 ασθένειες συνδέονται με τη χρήση του καπνού, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου των πνευμόνων, της ουροδόχου κύστης, του στόματος, του λάρυγγος, του φάρυγγος, του οισοφάγου, του παγκρέατος, της μήτρας των νεφρών και του τραχήλου της μήτρας. Το κάπνισμα αυξάνει επίσης κατά 30%, τις πιθανότητες ανάπτυξης εμφυσήματος, χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), και την αύξηση των κινδύνων εγκεφαλικού επεισοδίου, 

Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, πιστεύω ότι είστε στο σωστό δρόμο για την αποβολή της συνήθειας  του  καπνίσματος  και  μάλιστα  χωρίς  κόπο,  χωρίς  παρενέργειες  και   υγιεινά, αρκεί πραγματικά να έχετε πάρει την απόφαση γι’ αυτό.

Τα καλά νέα είναι ότι:

 Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να ωφελήσει το σώμα σας, ανά πάσα στιγμή.  
Μέσα σε λίγες ώρες, τα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα στο σώμα σας αρχίζουν να κατεβαίνουν. 
Μετά από λίγους μήνες, η λειτουργία των πνευμόνων σας θα αρχίσει να βελτιώνεται αισθητά. 
Αρκετά χρόνια μετά τη διακοπή του καπνίσματος, ο κίνδυνος άλλων νόσων που συνδέονται με το κάπνισμα μειώνεται σημαντικά. 

 

Θεραπεία με Βελονισμό:

Με ένα ποσοστό επιτυχίας μεταξύ 85-90%, όσον αφορά τη μείωση στα συμπτώματα στέρησης, ο βελονισμός είναι ο ευκολότερος και πιο άνετος τρόπος για να απαλλαγούμε από τον εθισμό του καπνίσματος. 
Στην προταση αυτή συνειγορούν τα κατωθι:
--Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) των Ηνωμένων Εθνών, αναγνωρίζει σαράντα επτά διαφορετικές νόσους με επιτυχία στην θεραπεία με βελονισμό. Μία από αυτές είναι η εξάρτηση από τη νικοτίνη.
--Στο τέταρτο Διεθνές Συνέδριο της κινεζικής ιατρικής, ο Δρ Ταν Yee-Ying, αναφερόμενος στην εμπειρία του για την διακοπή του καπνίσματος, δήλωσε ό, τι: εφαρμόζοντας τον βελονισμό δύο φορές την εβδομάδα για 5 εβδομάδες (10 θεραπείες), κατά τις πρώτες 2-3 εβδομάδες, είχε επιτυχία κατά 90%.

   
 
Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ό, τι η εξάρτηση από τη νικοτίνη είναι πιο σοβαρή από ό, τι με την κοκαΐνη, μαριχουάνα και το αλκοόλ. Τα στερητικά συμπτώματα όμως με τον βελονισμό, είναι πολύ λίγα, διότι η θεραπεία εξουδετερώνει τις συνέπειες της διακοπής της νικοτίνης. Ο βελονισμός βοηθά να χαλαρώσετε. Ισορροπεί το νευρικό σας σύστημα. Ο καπνιστής  αισθάνεται ένα αίσθημα γαλήνης και ηρεμίας μετά από τη θεραπεία,  χωρίς άγχος, ευερεθιστότητα, ανησυχία, νευρικότητα, 

δυσκολία στη συγκέντρωση, ανεπαρκή ύπνο, αύξηση ορέξεως, πονοκέφαλους και κόπωση. Η θεραπεία βελονισμού τείνει να μετατρέψει τη γεύση του καπνού σε μια κακή εμπειρία, η οποία μπορεί να κάνει τη διακοπή του καπνίσματος πιο εύκολη.
 
    

Αντιθετως, οι περισσότεροι καπνιστές που έχουν προσπαθήσει με τις τσίχλες ή τα patch νικοτίνης να σταματήσουν το κάπνισμα, συχνά βρέθηκαν σε αδιέξοδο. Ο λόγος είναι ότι αυτά, βάζουν την νικοτίνη πίσω στο σώμα σας. 
Τελος επισημαίνω ό, τι ο βελονισμός ανώδυνα αποτοξινώνει τον οργανισμό.  Παίρνει τη νικοτίνη από το σώμα σας, επιτρέποντας ταυτόχρονα στις φυσικές ενδορφίνες σας να αναλάβουν τα συμπτώματα στέρησης.

Κόστος θεραπείας: 
Dr. ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΒΗΣΣΑΡΙΟΥ
ΤΗΛ: 2106126058
ΚΙΝ: 6974717683
email: chrisviss1@gmail.com
http://www.cvissariou.gr
Αυτή η θεραπεία βελονισμού κοστίζει περίπου όσο ένας μέσος καπνιστής θα πληρώσει για τσιγάρα 2 μηνών. 
 

Dr. ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΒΗΣΣΑΡΙΟΥ

ΤΗΛ: 2106126058

ΚΙΝ: 6974717683

email: chrisviss1@gmail.com

http://www.cvissariou.gr

Leave a Comment